Een zomers avontuur

Op deze regenachtige dag deel ik met jullie een lekker zomerse boekenserie voor beginnende lezers. En ik kan je verzekeren: na het lezen van deze boeken heb je gegarandeerd zin om naar de camping te gaan en nieuwe vrienden te maken! ⁣

In 'Blink en de schat van rover Rommelbaard' maken we kennis met Rijm en haar broer Brom (die ze niet voor niets die bijnaam heeft gegeven) Ze zijn op vakantie, maar hebben het eerst niet super gezellig op de camping. Tot ze Sem en Veer leren kennen. Sem kan niet lopen, dus beleeft hij niet zoveel tijdens zijn vakantie. Daar moet verandering in komen vindt Rijm. Ze gaan op avontuur! ⁣

De avonturen die de vrienden beleven in deze boeken zijn leuk, grappig én creatief. De kinderen zitten namelijk vol ideeën en zijn fantastisch in denken in oplossingen! Sem kan niet lopen? Geen probleem! Brom wil racen? Gaan we regelen! ⁣

De hoofdstukken van 1 tot 2 bladzijden zijn de perfecte lengte voor jonge lezers. Zo kun je voor het slapen nog lekker even een hoofdstuk lezen. Alhoewel.. de avonturen die Rijm en haar vrienden beleven zijn zo leuk en soms zelfs een beetje spannend, waardoor het moeilijk is om deze boeken na 1 hoofdstuk weg te leggen! ⁣

De illustraties van Marijn van der Wateren zijn kleurrijk, zomers en verbeelden bij ieder hoofdstuk een belangrijk stukje uit de tekst. Juist bij boeken voor beginnende lezers is dit extra belangrijk, zodat kinderen een nog beter beeld krijgen bij de tekst die ze hebben gelezen. ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)