Een grappig interactief prentenboek

Wil je ook graag dieren spotten? Dat is niet makkelijk hoor! Maar Beer is er heel goed in! Hij zal je leren hoe het moet. Wie weet word je net zo goed in dieren spotten als hij. ⁣

Mening: Wat een heerlijk prentenboek is dit! Beer gaat je leren hoe je dieren moet spotten. Alleen lukt het hem vandaag niet zo goed. Ondertussen zien wij als lezers dat de dieren altijd precies buiten zijn zicht te zien zijn. Dat wordt gegarandeerd lachen als je dit boek voorleest aan jonge kinderen! ⁣

De prachtige potloodtekeningen tegen een witte achtergrond geven dit boek een heel lieflijk uiterlijk. De illustraties zijn gemaakt met grijs en lichtgroen als basis en wat oranje elementen die er daardoor echt uitspringen. ⁣

In dit boek vertellen de prenten dan ook het verhaal. Met daarbij korte zinnetjes tekst met de tips van Beer. Die tips volgt hij zelf alleen niet echt op.. let dus goed op de illustraties en wie weet zie jij de dieren die Beer zoekt wél! ⁣

In de tekst zit veel herhaling, waardoor jonge kinderen al snel het ritme van het boek gaan herkennen. Én door zullen hebben dat het niet helemaal klopt wat Beer zegt. Dit boek lokt daardoor lekker veel interactie uit met de lezers. Daar hou ik van in een prentenboek! ⁣

Conclusie: Een grappig, interactief prentenboek, waarin je leert hoe je dieren moet spotten (en hoe niet ;)). ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)