Geweldig fantasydebuut!

Wauw wauw wauw! Hoe mooi is deze cover. Alleen daarom zou je dit boek al moeten lezen, maar ik kan alvast verklappen dat het verhaal ook nog eens heel tof is! Dus ik ben heel blij dat ik dit boek gelezen heb met de leesclub van @ilonaslevenbijls .

Mening: Een goede proloog moet er wat mij betreft voor zorgen dat ik nieuwsgierig word naar het verhaal en dat is na het lezen van de proloog (en een soort tussenhoofdstuk) in dit boek absoluut gelukt! De mythische en mysterieuze toon roept direct heel veel vragen op. Snel verder lezen dus!

Het heden wordt in dit verhaal regelmatig afgewisseld met dagboekfragmenten, waarin we teruggaan in de tijd. Hierdoor leer je Erin steeds een beetje beter kennen en lees je wat ze in het verleden heeft meegemaakt. Op het eerste oog lijkt Erin heel normaal, waardoor het makkelijk is om jezelf met haar te identificeren. Des te aangrijpender is het om te zien wat ze verder in het verhaal allemaal meemaakt én ontdekt over zichzelf.

De locaties waar het verhaal zich afspeelt zou je sprookjesachtig kunnen noemen. Een kasteel met torens en een rozentuin en een schattige cottage op een eiland. Maar niets is wat het lijkt.. Achter de deuren blijken allerlei geheimen en mysteries te schuilen.

Dit verhaal is niet goed binnen een genre te vatten. Het ene moment heb je het idee een feelgood te lezen, terwijl je het andere moment echt middenin een fantasyverhaal zit. Dit alles is heel mooi met elkaar verweven, waardoor dit mythische verhaal erg toegankelijk is en fijn wegleest. En de subtiele droge humor maakt het wat mij betreft helemaal af!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)