Op avontuur met Sam en Julia
Julia heeft een losse tand, ze kan niet wachten tot hij eruit valt. Ze heeft namelijk gehoord dat er een Tandenmuis in het Muizenhuis woont. Als je daar je tand inlevert, krijg je een cadeautje. Maar wat doet de Tandenmuis daarna met die tanden? Julia en Sam gaan op onderzoek uit.
Mening: Yes, een nieuw boek van Het Muizenhuis! Wij zijn vorig jaar echt fan geworden van deze mooie boeken, dus wij waren weer enorm benieuwd. Toen het pakketje binnenkwam moest er dan ook direct voorgelezen worden.
De prenten stelen in deze boeken natuurlijk altijd de show en ook dit keer is dat weer het geval. De foto's van hele gedetailleerde taferelen zijn weer prachtig. Aan alle details is gedacht, zo knap gemaakt allemaal!
De stukken tekst per pagina zijn voor een prentenboek vrij lang, maar dat is zeker niet erg. Zo heeft je kind tijdens het voorlezen uitgebreid de tijd om naar de afbeeldingen te kijken. In het verhaal gaan Sam en Julia onder andere op bezoek bij een tandpastafabriek, een tandarts en natuurlijk de Tandenmuis.
Fun fact: Passend bij dit boek kun je een hele leuke set kopen met een knuffeltje van de Tandenmuis, een deurtje, trappetje, brievenbus en andere leuke dingetjes.