Een dagje mee met een dierverzorger in Artis

Als je in een basisschoolklas vraagt wat de kinderen later willen worden zijn er altijd wel een paar kinderen die zeggen: dierverzorger in een dierentuin. Voor Job van Tol is die droom uitgekomen, hij werkt als dierverzorger in Artis. In dit boek neemt hij ons mee in zijn werk en krijg je een uitgebreid kijkje achter de schermen, hoe leuk is dat?! ⁣

Dit boek staat bomvol met weetjes over dieren, hoe je ze moet verzorgen, wat ze eten, hoe ze poepen, hoe dieren zich gedragen, wat er gebeurt als dieren ziek zijn... En ga zo nog maar even verder. Het boek is dus enorm leerzaam! ⁣

Door de enorme hoeveelheid informatie en feitjes zou het taaie stof kunnen worden, maar dat is allesbehalve het geval! De tekst in verhaalvorm is super vlot en enthousiast geschreven. Het lijkt dus net alsof Job je echt een rondleiding geeft door de dierentuin. Je voelt de passie voor zijn werk, wij hebben het boek dan ook echt verslonden (en nee niet zoals chimpansees dat doen) ⁣

De tekst wordt afgewisseld met veel illustraties en echte foto's! Hierdoor ziet het boek er heel uitnodigend uit, maar deze illustraties en foto's ondersteunen ook perfect de tekst. Je krijgt een beeld van de dieren waar Job en de andere verzorgers het over hebben en kunt een kijkje nemen bij bijvoorbeeld de manieren van voeren en de poep van verschillende dieren. ⁣

Wij zijn ontzettend enthousiast over dit boek en zullen voortaan met hele andere ogen kijken naar de dieren, hun verblijven en verzorgers in de dierentuin! ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)