Advertentie

Na drie jaar komt de familie Bennett weer voor een zomer naar hun huis in Dewberry Beach. Drie jaar lang zijn ze er niet geweest, omdat vader Chase aan het revalideren was van een hartaanval. Nu het beter met hem gaat, lijkt het zijn vrouw Kaye een goed idee om het gezin, met ondertussen volwassen kinderen, weer bij elkaar te roepen. Dochter Stacy komt met haar man Ryan en twee kinderen Connor en Sophie. Huiverig, dat wel, want haar relatie met haar moeder is niet altijd even gemakkelijk. Ook Brad, Stacy's broer komt.
Al gauw blijkt dat niet alles vlekkenloos zal verlopen. Kaye is bezorgd om haar man. Chase op zijn beurt voelt zich verstikt door zijn vrouw. Stacy draagt een onverklaarbare angst voor de zee met zich mee, wat tot de nodige irritatie lijdt, want hoe kun je nu je kinderen niet meenemen naar het strand terwijl je in Dewberry Beach op vakantie bent! Brad probeert een pad voor zichzelf te vinden, maar voelt bij elke stap de teleurstelling van zijn vader. Alles bij elkaar hét recept voor frustraties, woede en verdriet.
Toch biedt deze zomer een kans. Een kans voor Kaye om zichzelf te vergeven, een kans voor Chase en Brad om hun levens opnieuw vorm te geven en een kans voor Stacy om een onbewust trauma te verwerken. Waar anders dan met je hele familie in één huis in Dewberry Beach!

The Shore House is een heerlijk boek om te lezen, boordevol herkenningspunten. Wie kent er niet de irritaties met vader of moeder, broer of zus? De zinloze discussies met een partner, eigenlijk alleen omdat je moe bent en wilt slapen? Alledaagse akkefietjes die dit boek een realiteit geven, waardoor je je goed voor kunt stellen dat een vakantie in Dewberry Beach zo zou kunnen gaan. Een boek over de dingen in het leven die het belangrijkst zijn: liefde, vriendschap, geborgenheid, en dat korte metten maakt met de illusie dat een grootse carrière onmisbaar is. Volg je hart, dat is de boodschap.

Achterin het boek is een brief te vinden van auteur Heidi Hostetter aan de lezer. Hierin vertelt Hostetter over haar eigen jeugd in een plaats vergelijkbaar met Dewberry Beach. Het schrijven van The Shore House voelde voor haar als thuiskomen. Dat is ook te merken in hoe de omgeving in het boek omschreven wordt en tot leven komt. Juist de details maken van dit boek een feestje, zoals de eigenaar van de winkel Applegate's waar je werkelijk alles kunt kopen wat je maar nodig denkt te hebben, of waar je niet voor kwam, maar waarvan de verkoper je heeft weten te overtuigen dat je het toch écht nodig hebt.
In de brief kondigt Hostetter ook een vervolg aan. Niet over dezelfde familie, maar over een andere familie wederom gesitueerd in Dewberry Beach. Leuk, iets om naar uit te kijken! 

Reacties op: Volg je hart

1
The Shore House - Heidi Hostetter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners