Mokerslag!

Els Van Haute 28 mei 2025
Dit is wat ik je zeg. Door: Steffie Verstappen.

Wat een debuut.

Dit boek is geen boek, het is een brief. Een brief aan ‘de minnares’. De vrouw waarmee de hoofdpersoon haar man jarenlang het bed deelde.

Dit is wat ik je zeg is voor mij heel herkenbaar: mijn man is er na 26 jaar gelukkig samen zijn ook plots vandoor gegaan (met een 25-jarige). Dat maakt het ook zo eng en pijnlijk: het plotse, het onbegrijpbare. Verstappen slaagt er heel goed in om die verwarring en vertwijfeling weer te geven.

Ook de obsessie met ‘de andere vrouw’ is (pijnlijk) herkenbaar. En het feit dat ze eigenlijk niet echt heel mooi is, dat dat het nog erger maakt… Ja, dit boek was voor mij echt een ‘feest van herkenning’. Jammer genoeg.

Hoewel ik het best pijnlijk vond om Dit is wat ik je zeg te lezen, door de herkenbaarheid, heb ik het graag en snel uitgelezen. Steffie Verstappen kan schrijven, benieuwd naar haar volgende werk.

Meer recensies van Els Van Haute