Hoop in een boek!

Els Van Haute 01 augustus 2025
Het glinstert. Door: Marieke De Maré en Lara Taveirne.

Deze verhalenbundel is het eindresultaat van 2 jaar Stadsschrijverschap van Brugge. Wat een prachtig resultaat qua inhoud én cover (die glinstert echt!).

Het glinstert bevat korte en iets minder korte verhalen geschreven door Marieke De Maré of door Lara Taveirne. Omdat ik al jarenlang een grote Lara fan ben wou ik dit boek héél graag hebben.

Een vriendin van mij las het voor mij en zij kon niet raden welk verhaal door wie geschreven was (dat kan je achteraan opzoeken). Ik zag het wel direct; Lara Taveirne is uniek qua blik, ideeën, stijl en woordkeuze. Als je haar een tijdje volgt pik je haar unieke vingerafdruk overal op.

Het zal je dan ook niet verbazen dat haar verhalen mijn favoriete zijn. Maar mijn vriendin had gelijk: De Maré kan bijna aan haar tippen. Ook zij schrijft heel goed, ik heb nu zin om meer van haar te lezen.

In deze donkere tijden is een boek dat glinstert een fijne en deugddoende verademing. Hoewel voor de personages niet alles een ponykamp is straalt het boek hoop uit en omarmt het je als een zachte warme deken. Noodzakelijk in de kille, harde wereld van nu.

Meer recensies van Els Van Haute