Advertentie

Homo energeticus. Overwin je vermoeidheid en herstel het evenwicht in je brein, hormonen en darm. Door Dr. Peter Aelbrecht.

12 jaar geleden was dit boek een enorme hype. Ondertussen zijn energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressies nog steeds een enorm groot probleem en daarom heeft Dr. Aelbrecht dit boek opnieuw uitgegeven: volledig herzien en geactualiseerd.

Ik hoorde toen wel van de hype maar las het boek niet, nog niet. Nu dus wel. Eerst en vooral wil ik zeggen dat het geen makkelijk boek is. Het is vlot geschreven maar de materie is soms best zwaar en de boodschap ook. Er zijn dingen die je kan veranderen, om meer energie te krijgen, maar er zijn ook dingen waar je zelf (niet veel) vat op hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan antibiotica, elektrosmog, amalgaanvullingen,…

Het goede nieuws is dat er ook veel is dat je wél zelf kan doen, te beginnen met anders gaan eten (geen melk, minder suiker, minder graan, geen bananen,…) en daarnaast bijvoorbeeld aan mindfulness en yoga doen.

En dat is heel eenvoudig gezegd, het boek zelf gaat veel dieper in op de werking van onze hormonen, darmen en brein en hoe dat alles samenhangt. Door eerst heel wetenschappelijk uit te leggen hoe alles (samen)werkt kan hij daarna ook eenvoudig aantonen op welke manieren we energie ‘lekken’ (soms zelfs letterlijk in het geval van een lekkende darm). Ik kan het beter begrijpen als ik het lees dan dat ik het hier kan uitleggen, daar leest u dus best dit boek voor. Verwacht u aan een diepgaande allesomvattende verklaring (tot aan de vulling in je tanden toe) én een totaalaanpak om je energieproblemen aan te pakken (over voeding, yoga, therapie, tot…)

Homo energeticus is een must read voor iedereen die zelf ziek is of een geliefde/familielid heeft die ziek is. Maar het is ook heel nuttig om te lezen als je (nog) niet ziek bent, beter voorkomen dan genezen.
Zolang er mensen zijn die zich moe en uitgeput voelen, die een energietekort hebben is dit een boek dat mag blijven worden uitgegeven.

Reacties op: Energie op papier!

3
Homo energeticus - P. Aelbrecht
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker