Oh ja!
Liefde staat je goed. Poëzie en proza. Door: Lang Leav.
Lang leerde ik kennen door haar voorwoord in een bundel van Amanda Lovelace. Ik zocht haar op op Instagram en werd fan.
Ja, Lang Leav is een ‘Instagramdichter’. Waar dat voor sommigen klinkt als een fout etiket zie ik het als een medaille. Want Lang, en vele andere (veelal vrouwen) naast haar, maken poëzie tot iets hip. Ze zorgen er voor dat er meer poëzie gelezen en geschreven én uitgegeven wordt. Dank u Muse voor deze prachtige vertaling van Leav haar (alweer) zesde bundel.
Liefde staat je goed bevat super veel gedichten en teksten, over uiteenlopende onderwerpen. Soms beschreven in maar één enkele zin (die er knal op is), soms verwoord in een volle pagina. Elke tekst is puur, eerlijk, wijs en hoopgevend. Niet voor niets noemt Leav zelf deze bundel een ode aan de vrouwenziel. Door haar meeslepende werk empowerd ze niet alleen zichzelf maar ook haar lezers.
Mijn favoriete gedicht (vandaag) is Zondagmiddag. De herfst is donker, de winter komt er aan. Nestel jezelf in de zetel met een dekentje en Liefde staat je goed. Zo zorg je voor jezelf, en zelfliefde is het allerbelangrijkste, zoals Lang zegt.