Advertentie

Scharlakenrode magie door Cassandra Clare en Wesley Chu.

Mijn eerste Cassie was Vrouwe Middernacht, na een paar pagina’s was ik verslaafd… Vermoeiend én fijn. Ik moest plots gigantisch veel boeken gaan lezen omdat ik alles wou weten over de wonderlijke wereld van de schaduwjagers. Daar kroop veel tijd in maar ik genoot van elke seconde. Het voordeel was ook dat ik niet op een volgend boek moest wachten, ze waren allemaal al geschreven. Tot ik plots klaar was met De duistere machten; een zwart gat.

Tot nu; want hoera hoera er is een nieuw boek, en het wordt opnieuw een reeks: Vloeken uit het verleden. Met heksenmeester Magnus Bane en zijn vriendje, tevens schaduwjager, Alexander (Alec) Lightwood in de hoofdrollen. An sich is dat al fantastisch; vooral Magnus heeft in vorige boeken al laten zien wat voor een fascinerend, kleurrijk personage hij is. Daarnaast komt Alec voor het eerst ook veel aan bod, wordt zijn karakter verder uitgediept én is dit boek een hart onder de riem van alle LHBTI+-lezers. Geweldige bonus vind ik dit. Meer van dat graag (Een Helen en Aline-reeks?).

Scharlakenrode magie is niet Cassandra’s beste boek, komt dit door de co-auteur Chu? Geen idee. Maar een minder boek van Cassandra is nog altijd een topboek, vergis je niet. Vol spanning, geheimen, misleiding, actie, humor, spitse dialogen én de nodige romantiek. Als schaduwjager-fan moét je dit boek gelezen hebben. Volgens mij is het zelfs een goed instap-boek voor mensen die nog geen enkel boek uit de reeksen lazen.
Ik hoop dat boek 2 van Vloeken uit het verleden snel verschijnt want ook Scharlakenrode magie eindigt met een cliffhanger die je niet ziet aankomen…

Reacties op: Liefde is liefde

22
Scharlakenrode magie - Cassandra Clare
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker