Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kinky!

Els Van Haute 11 juni 2024
The Dixon Rule. Door Elle Kennedy.

Yes, het tweede deel in de Campus Diaries reeks is verschenen. In het Engels, maar wel uitgegeven door de Nederlandse Uitgeverij Love Books. Binnenkort brengen zij ook de Nederlandse vertaling uit maar voor zij die niet kunnen wachten (ik dus) is de Engelse editie al verkrijgbaar.

The Dixon Rule volgt op het geweldige The Graham Effect en gaat dus ook over de kinderen van de Off-Campus reeks. We maken kennis met Shane (voormalige kamergenoot van Ryder uit deel 1) en ook ijshockeyspeler en Diana, cheerleader.

Ik geef toe dat ik er even in moest komen; dat komt omdat de personages nogal ver van me afstaan. Behalve Elle Kennedy lees ik geen boeken in dit genre en normaal zijn personages die zo met hun uiterlijk bezig zijn mijn ding niet maar Kennedy geeft ze gedurende het verhaal veel meer diepgang en onopgemerkt ga je toch van ze houden. De ene keer al wat sneller dan de andere maar uiteindelijk val je voor ze en blijken ze veel liever, toffer, grappiger en romantischer te zijn dan je zou denken.

Elle zou Elle niet zijn als er niet lekker veel hete seks zou plaatsvinden en die is deze keer misschien wel extra steamy. Elle Kennedy gaat mee met haar tijd dus gebeuren haar seksscènes altijd veilig en met consent (vind ik belangrijk) en deze keer is er ook liefdevolle aandacht voor kinks (kijken, bekeken worden, dominantie, trio’s,…): lekker!

Naast seks is er zoals altijd ook aandacht voor belangrijkere zaken en problemen: partnergeweld, ouder-kind relaties, terminaal ziek zijn, paniekaanvallen, trauma,… Misschien is een triggerwarning vooraf geen slecht idee.

Geregeld deed het verhaal me denken aan Melrose Place (de huizen omheen het zwembad) en Gilmore Girls (de bewonersvergaderingen): tof! Het vele dansen, de bijrol van coach Jensen, de gastoptredens van de oorspronkelijke cast én de Bonus Scene maken dat ik superhard genoten heb van dit boek en niet kan wachten op een vervolg. Elle Kennedy schrijft alsof haar leven ervan af hangt en slaagt erin om nog beter en beter (en heter) te worden: fan!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?