Medicijn

Els Van Haute Els Van Haute
16 mrt 2021

Zon. Door Kieran E. Scott.

Jaren geleden bezocht ik een psycholoog om mij te helpen met mijn PTSS en daaraan gekoppelde angstklachten. Voor we samen aan een traject konden beginnen moest ik van hem eerst een theoretisch boek over zijn manier van behandelen lezen. Wat natuurlijk niet lukte; één van de symptomen van angst is (bij mij) dat ik me niet meer kan concentreren, dus ook lezen lukt dan niet meer. Hij wou me niet behandelen zolang ik het boek niet las, straatje zonder einde dus.

Hij had me beter Zon laten lezen. Een boekje dat wél helpt bij angst. En wél te lezen valt als je angstig bent. (Spoiler: er valt niet veel te lezen). Maar het werkt dus wel.

Scott laat je rustig en diep ademen, door middel van zijn woorden en beelden. Samen met hem lukt je dan wat je voorheen niet lukte: rustiger en kalmer worden.

Is dit een wondermiddel dat therapie vervangt? Natuurlijk niet, nog geen beetje. Maar het is wel een handig hulpmiddeltje, dat je dicht bij de hand kan houden en ‘toepassen’ als het nodig is. Bij kalmeermiddelen denken we vaak aan medicijnen, tegenwoordig denken we dan ook al eens aan een app. Vanaf vandaag kan je aan een boek denken!

Zon; wat een geweldige uitvinding! Dikke merci Kieran E. Scott voor je hulp!

Meer recensies van Els Van Haute