Advertentie

Zwerveling van Peter Van den Ende.

Een boek tot stand gekomen dankzij een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren én tevens een boek waar misschien maar 10 letters in voorkomen. Grappige tegenstrijdigheid op het eerste zicht maar volledig begrijpbaar als je het boek ‘leest’. Dit is geen prentenboek, geen stripverhaal, geen graphic novel. Soms is het een ouderwets sprookje, dan weer sciencefiction, soms een dystopie, dan weer absurdistisch. Het doet mijn man denken aan het grafische werk van Andreas.

Het mooie is dat Zwerveling voor iedereen, op elke pagina, bij elke leesbeurt iets anders kan beteken. Net omdat het zo weinig letters bevat, bevat het veel meer verhaal dan de meeste romans. In Zwerveling staan amper letters maar daartegenover staat dat het miljoenen lijntjes bevat. Elke tekening is een huzarenstukje. Met enkel zwarte lijnen en witruimte laat Van den Ende de boven- en onderwaterwereld minutieus tot leven komen. De uren werk die hier in gekropen moeten zijn staan in rechtstreekse overeenstemming met de uren kijkplezier die elke pagina je kan bezorgen.

Kijk en geniet, laat je onderdompelen in een wereld die je hoofd zal doen tollen en je hart zal beroeren. Wiens bootje ben jij?

Reacties op: Magie

8
Zwerveling - Peter van de Ende
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker