Advertentie

Indisch requiem is het sluitstuk met Arnie Springer in de hoofdrol. In dit boek draait het om de haat tegen Soekarno. Arnie en vele anderen raken betrokken in een niets ontziende strijd tegen het in hun ogen kwaad. Een verhaal vol mysterie, verraad, spionage.

Een verhaal met vele personages, die op voorhand in een lijst worden weergegeven. Het is geen makkelijk boek om te lezen. Je moet er als lezer wel op focussen om het geheel te snappen. Het is dan ook een boek voor de gevorderde lezer. Er moet veel geschakeld worden tussen personages en verhaallijn.

Over de verhaallijn gesproken , dat wordt verteld vanaf verschillende locaties en tijdsbestek. Het boek wordt omschreven als een thriller. Voor een thriller zou het boek meer spanning mogen hebben. Er gebeurd wel veel in het boek, maar het is niet zo dat je op het puntje van je stoel zit van de spanning. Het verhaal is echter wel boeiend naarmate het plot vordert.

De auteur heeft een redelijk vlotte schrijfstijl, het komt allemaal heel beeldend over. De auteur beschikt over een enorme kennis wat betreft Nederlands-Indië en de gebeurtenissen. Op het einde van het verhaal geeft de auteur dan ook een opsomming van gebeurtenissen over de periode 1945-1950, en daarbij ook nog de nodige informatie over soevereiniteitsoverdracht. In plaats van een thriller zo je het eerder onder de noemer van geschiedenis kunnen zetten. Een redelijk spannend geschiedenisboek verpakt in een mix van fictie met non-fictie.

Reacties op: Boek voor de doorgewinterde lezer

11
Indisch requiem - Tomas Ross
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners