Bonusmoeder

Emma 13 oktober 2024
Met dank aan Vrouwenthrillers en de Crime Compagnie voor het recensie exemplaar van Bonusmoeder

Omschrijving:
Nena is bonusmoeder. Maar niet iedereen is blij met haar komst...

Nena trekt in bij haar vriend Diederik en zijn driejarige zoontje Benjamin. Maar niet iedereen is blij met haar komst. Zowel haar schoonmoeder als de ex van Diederik zien haar liever weer gaan.
Als haar geschiktheid als bonusmoeder in twijfel wordt getrokken en er vreemde dingen gebeuren, komt haar relatie met Diederik onder druk te staan.
Nena voelt zich genoodzaakt om terug te vechten, maar wie is nu precies haar vijand?

Nena is de hoofdpersoon in het boek.
Zij krijgt een relatie met Diederik, een aantrekkelijke en intelligente man, advocaat van beroep, die woont en werkt in Den-Haag.
Hierdoor wordt Nena bonusmoeder van Benjamin met wie ze een hechte band opbouwt.
Nena verhuist voor Diederik naar Den- Haag,

Diederik is de tweede man in het leven van Nena, hij is gescheiden van Celeste de moeder van Benjamin en samen hebben zij het co-ouderschap over hem.

Cato is de moeder van Diederik, die haar kleinzoon overlaadt met cadeaus en die nog steeds de hoop koestert dat Celeste en Diederik weer samen komen.
Celeste en Cato doen er alles aan om Nena in een kwaad daglicht te stellen.
Ze wijzen Diederik dan ook regelmatig op de fouten van Nena.
Nena wordt veelvuldig afgeschilderd als een boosaardige vrouw vol wrok en jaloezie niet in staat om lief te hebben.

Nena heeft geen baan en voor het huishouden heeft Diederik een huishoudelijke hulp, zodat er voor Nena weinig te doen is.
Nena moet in haar nieuwe woonplaats opnieuw haar leven zien op te bouwen ondanks alle tegenwerking van haar omgeving.

Als Nena in een bloemenwinkel met de verkoopster Lou in gesprek raakt, die ook bonusmoeder blijkt te zijn, ontstaat er een vriendschap tussen beide vrouwen.
Bij haar kan ze ook te allen tijde terecht voor een luisterend oor.
Kort na de ontmoeting met Lou vindt Nena een baan bij een boekhandel en raakt zij steeds meer gesetteld.

Nena heeft vaak last van flashbacks wat te maken heeft met traumatische gebeurtenissen uit haar verleden…….

De duistere onheilspellende cover van het boek trok mij meteen aan.
De donkere ondergrond met de fel gele letters en de vuile gele kinderlaarsjes op het bad en met op de achtergrond een schim van een vrouw, achter een beslagen raam.
Alle ingrediënten voor een spannende thriller!

Oordeel:

Door haar vlotte en gedetailleerde schrijfstijl weet Inge van Prooijen als geen ander de lezer van het begin af aan te boeien.

De verhaallijn en de karakters zijn goed uitgewerkt, waardoor je de personen goed leert kennen.

In de eerste dertien hoofdstukken miste ik de spanning van een thriller en vond ik het meer een spannende roman.
Vanaf hoofdstuk veertien begon de spanning zich in razendsnel tempo op te bouwen en kreeg het voor mij pas een thriller gehalte.

De plottwist vond ik verrassend!
Deze had ik absoluut niet zien aankomen

Ondanks dat ik de Bonusmoeder, geen echt spannende thriller vind, heb ik het boek toch met veel plezier gelezen.

Meer recensies van Emma