Een psychologische thriller met verrassende plotwendingen en een geweldige ontknoping
Recensie boek Badgasten geschreven door Liz Ouwens.
Auteur : Liz Ouwens (1986) is in het dagelijks leven leerkracht in het basisonderwijs en woont in Den Helder. Haar liefde voor schrijven begon in 2016 toen zij aan de Schrijversacademie begon. Ze volgde diverse specialisaties waaronder thriller, redactie en scenario. Daaropvolgend deed ze de meesterproef aan de Querido Academie.In 2017 was ze finalist van de Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd en won ze een masterclass bij deze thrillerauteur. Ze schrijft zowel thrillers als feelgood.
In 2018 verscheen een verhaal van haar in verhalenbundel Deadline (uitgeverij LetterRijn). Als kind las ze al graag en was ze vaak te vinden in de bibliotheek. Nu doet ze er graag research of komt ze er ter ontspanning. Het liefst leest ze thrillers en historische romans. Het is dan ook geen verrassing dat ze deze twee genres graag combineert in haar schrijfwerk. In 2022 verscheen haar thriller Wie zwijgt… als ebook bij De Crime Compagnie. Wegens succes is dit boek in 2023 opnieuw uitgebracht als paperback. De zomer van 2024 werd de thrillerzomer voor Liz Ouwens.
De Cover: passend bij het verhaal, een afbeelding van een vrouw aan het uitwaaien in een prachtig duinlandschap met op haar jurk een strandtent afgebeeld en de tekst:
Een zomer vol verleiding heeft dodelijke gevolgen.
Rosie groeit op in Bergen aan Zee, met zomers vol zon, zee en strand. Ze is vaak te vinden in de strandtent van haar grootouders, waar ook haar vader werkzaam is. Maar de komst van de mysterieuze badgasten Herman en Sonja verandert Rosies onbezorgde leven voorgoed. Jaren later keert Rosie, nu rechercheur in Limburg, terug naar de badplaats, omdat haar vader is verdwenen. ...
Ze zet alles op alles om hem te vinden, maar al snel komen heftige herinneringen boven. Dan zet een onverwachte ontmoeting haar wereld op z’n kop. Kan ze haar vader op tijd vinden of is het al te laat?
Het boek: is verdeeld in twee tijdzones: 1981 waarin we het verhaal van Helena en de jeugdjaren van Rosanne, die door haar vader Rosie wordt genoemd, volgen en 2025 waarin het verhaal van een volwassen Rosie wordt verteld.
De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt, waardoor je de personen goed leert kennen.
Beide verhaallijnen komen op het eind mooi samen en de ontknoping had ik niet zien aankomen.
Liz Ouwens heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, met korte zinnen en korte hoofdstukken. wat prettig leest.
Ondanks dat het geen nagelbijtend spannende thriller is, heb ik het boek
met heel veel plezier gelezen. Smaakt zeker naar meer.
Met dank aan Vrouwenthrillers en de Crime Compagnie, waarvoor ik dit boek mocht lezen en recenseren.
Een zomer vol verleiding heeft dodelijke gevolgen.
Ondanks dat het geen nagelbijtend spannende thriller is, heb ik het boek
met heel veel plezier gelezen. Smaakt zeker naar meer.