Geen weg terug

Emma 25 mei 2024
Met dank aan Vrouwenthrillers en de Crime Compagnie voor het recensie exemplaar

Het verhaal begint met meester Walter der Bruijn, die al 35 jaar in het onderwijs werkt. Hij vermoedt verwaarlozing van zijn leerling Sepp en zijn jongere zusje Mila Jenniskens door de ouders.

In het begin van zijn loopbaan als leerkracht heeft hij ook al eens zo’n situatie meegemaakt en daar een trauma van opgelopen.

Hij schakelt Veilig Thuis in, na een 2e melding krijgt hij te horen, dat na een eerste onderzoek en huisbezoek er geen reden is om een traject te starten.

Dan neemt hij het heft in eigen hand en neemt het 2 jarige meisje Mila mee naar huis. Eenmaal thuis raakt hij in paniek en als hij dan zijn buurman er bij betrekt leidt dit tot desastreuze gevolgen.

De ouders van Mila belanden in hun ergste nachtmerrie als hun dochtertje Mila niet op de BSO wordt aangetroffen.

Zij starten een zoekactie en schakelen de politie in.

Een internationale klopjacht volgt om Mila terug te krijgen.

De Cover met de tekst: “Geen weg meer terug” maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

De afbeelding met een vrouw op de vlucht gevangen in een cirkel en het bloed dat van een boomblad druipt.

De verschillende personages, worden gedurende enkele dagen gevolgd vanaf de ontvoering.

Het verhaal wordt beschreven vanuit verschillende perspectieven en hierdoor krijg je een goed beeld van de personages.

De schrijfstijl is beeldend, eenvoudig, met korte zinnen en hoofdstukken.

Echt spannend vond ik het verhaal niet, wel goed en gedetailleerd geschreven.

De plottwist vond ik zeer verrassend.

Meer recensies van Emma