Een super spannende, knap geschreven thriller novelle welke je in een adem uitleest
FETISJ
Het verhaal speelt zich af in de jaren '80’, met flashbacks naar de jaren '70’
Het boek vertelt het verhaal over twee vrouwen : Diana van de Zee en Moniek.
Zij zijn vanaf de middelbare school al hartsvriendinnen en delen lief en leed met elkaar.
Beide vriendinnen waren uiterlijke tegenpolen en hielden er een ander levensstijl op na.
Diana leidde een rustig bestaan waarbij haar oma Rietje, haar antiekwinkel: “De verborgen parel’ aan de Spiegelgracht en haar vrienden centraal staan.
Ze gaf weinig om hoe ze eruit zag.
Moniek, daarentegen, zag er super verzorgd uit, stond graag in de belangstelling, was rusteloos en altijd in beweging.
Voor haar modellenwerk reisde zij de hele wereld over.
Op een dag in juni haalt Diana haar beste vriendin Moniek op van het vliegveld, die terug keert van een reis naar Haïti.
Ze heeft eeuwenoud beeld meegebracht, waar ze bijzonder geheimzinnig over doet.
Als Diana het deels zwart houten beeldje ziet, gaat haar antiquairs hart sneller kloppen en vraagt ze haar vriendin, waar ze het vandaan heeft en of ze het mag kopen van haar.
Moniek antwoord kribbig, dat het niet te koop is en dat ze het voor iemand anders heeft meegenomen.
Als Moniek daarna vertelt dat ze terug is bij haar gewelddadige ex-vriend, gaan de vriendinnen met ruzie uit elkaar.
Een paar dagen later krijgt Diana van de politie te horen dat Moniek is overleden. Ze is ervan overtuigd dat Monieks dood geen ongeluk is en gaat op onderzoek uit.
De ontdekkingen die ze daarbij doet, zetten haar leven op z'n kop. Hoe goed kende ze Moniek eigenlijk en wie van haar vrienden kan ze nu nog vertrouwen?
Ik heb genoten van deze thriller novelle, vanaf het begin word je het verhaal ingezogen, het boeit vanaf het begin tot het eind.
Het verhaal heeft twee verhaallijnen, van Diana en van Moniek.
Deze verhaallijnen komen steeds meer naar elkaar toe zodat heden en verleden samen komen en zorgen voor een geweldige ontknoping.
Het super spannend plot, had ik niet zien aankomen.
De schijfstijl is toegankelijk vlot, krachtig en beeldend.
De hoofdstukken zijn kort en lezen lekker weg.
De Cover van het boek is angstaanjagend, een half donkere gang van een station waar een vrouw alleen in loopt richting een trap.
Het titelwoord: “Fetisj” groot afgebeeld met bloedvegen op de letters.
Fetisj is een super spannende en pakkende thriller novelle, met een geweldig plot!
Met dank aan De Crime Compagnie en Vrouwenthrillers dat ik deze novelle “Fetisj “ van Sophie Wester mocht lezen en recenseren.
Sophie Wester is het pseudoniem voor het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné. Beiden zijn docent Nederlands en nadat ze de opleiding aan de Schrijversacademie hadden afgerond, besloten ze om samen een boek te schrijven. Inmiddels hebben ze drie succesvolle thrillers op hun naam staan. Fetisj is hun eerste novelle.
Het verhaal speelt zich af in de jaren '80’, met flashbacks naar de jaren '70’
Het boek vertelt het verhaal over twee vrouwen : Diana van de Zee en Moniek.
Ze gaf weinig om hoe ze eruit zag.
Voor haar modellenwerk reisde zij de hele wereld over.
Ze heeft eeuwenoud beeld meegebracht, waar ze bijzonder geheimzinnig over doet.
Het verhaal heeft twee verhaallijnen, van Diana en van Moniek.
Het super spannend plot, had ik niet zien aankomen.
De schijfstijl is toegankelijk vlot, krachtig en beeldend.
De hoofdstukken zijn kort en lezen lekker weg.
Het titelwoord: “Fetisj” groot afgebeeld met bloedvegen op de letters.