Suriname
De reis van haar leven.
Het verhaal begint in 1700 in Suriname. Maria woont hier met haar jongste dochter Dorothea. Ze zijn constant op zoek naar exotische vlinders, zodat ze hier mooie tekeningen van kunnen maken.
Maria komt oorspronkelijk uit Duitsland en is met haar 2 dochters op een gegeven ogenblik naar Nederland verhuisd, waar ze een paar jaar bij de labadisten woonden. Om haar droom ooit in Suriname te geraken waar te kunnen maken, besluiten ze om naar Amsterdam te verhuizen. Hier zullen ze veel sneller iemand vinden om haar reis naar Suriname te sponsoren. Na vele jaren lukt het hun om geld bij elkaar te sprokkelen en Maria en haar jongste dochter wagen eindelijk de reis naar Suriname.
In Suriname kunnen ze dan alle exotische insecten vangen en tekenen. Maar door omstandigheden zijn ze verplicht om na 2 jaar alweer terug te gaan naar Amsterdam.
Dit boek is volgens de flap ideaal voor lezers die fan zijn van Kate Morton en Lucinda Riley. Dit was voor mij de reden om het boek te lezen. Helaas vind ik dit niet kloppen. Ik heb me door het eerste deel moeten worstelen. Het ganse boek vertelt veel te gedetailleerd hoe ze haar tekeningen maakt.