Benieuwd naar het vervolg!
Via instagram kreeg ik de vraag of ik dit boek wilde recenseren. Na het lezen van de beschrijving was ik eigenlijk gelijk enthousiast, dit klinkt als een erg leuk boek! Dus ik ben er direct in begonnen toen ik deze binnen had, helaas was hij net iets minder leuk dan ik had verwacht. Maar zit het verhaal wel vol potentie.
Livia Auston ontwaakt na wat zij denkt een nachtmerrie. Maar al snel komt ze er achter dat ze juist van de ene nachtmerrie in de volgende nachtmerrie terecht is gekomen. Ze heeft een ongeluk gehad en bevindt zich in een soort tussenwereld.
Al snel ontmoet ze iemand die ook hier aanwezig blijkt te zijn, de aantrekkelijke Jesse. Maar is Jesse wel te vertrouwen en verteld hij haar wel alles?
Het boek begint heel vlot, je zit er gelijk lekker in en er gebeurt al gelijk van alles. Al snel begint er een connectie te ontstaan tussen Liv en Jesse, wat naar mijn mening wel erg snel gebeurt. Maar aan de andere kant, als je zelf in die situatie terecht zou komen, zou ik dat waarschijnlijk ook erg snel doen. Ook heb je als lezer erg veel vragen gedurende het boek wat de aandacht goed vasthoudt. De meeste vragen worden ook wel duidelijk, maar eigenlijk pas echt aan het einde van het verhaal. Het had iets meer verspreidt mogen worden over het boek. Hierdoor was namelijk het middenstuk heel verwarrend en langdradig. Dit is best zonde want het idee is echt heel origineel en leuk bedacht!
Er zijn niet heel veel personages aanwezig wat het makkelijk maakt alles te volgen. Voornamelijk blijft het bij Jesse en Liv, maar hier worden nog 4 andere belangrijke personages aan toegevoegd en zo zijn er nog een paar personages die maar kort voorkomen en niet een hele belangrijke rol in het verhaal hebben.
Liv zelf komt over als een erg realistisch persoon, maar wel heel erg naïef. Jesse is een personage waarbij er een hoop vragen opkomen. Helemaal aan het einde van het boek krijg je pas echt duidelijkheid over Jesse en zijn bedoelingen.
De schrijfstijl is erg jeugdig, ook al is het verhaal juist meer young adult. In het boek wordt heel vaak net iets te uitgebreid of net iets te kinderlijk iets neergezet. Wat ervoor zorgt dat je eigenlijk een beetje uit het verhaal wordt gehaald.
Een voorbeeld uit het boek:
'Op de muur naast de deur zat een soort bedieningspaneel met zes knopjes in twee rijen van drie. Er waren vijf knopjes voor het regelen van de vloerverwarming per gedeelte van de suite: voor de keuken, de slaapkamer, badkamer, de open ruimte en voor het zitgedeelte bij de keuken. Op het zesde knopje rechtsonder, stond met kleine lettertjes "ROOMSERVICE".'
Dit had, naar mijn mening, niet zo uitgebreid beschreven hoeven worden en dit soort dingen komen heel vaak voor in het boek. Mocht jij dit juist heel prettig vinden, want dat kan natuurlijk ook, dan is dit uiteraard geen minpuntje. En ook waren er een paar scenario’s die juist iets te vlot gingen voor een realistisch beeld, maar dat kwam een stuk minder vaak voor.
Maar al om al vond ik het wel een leuk boek! Dankzij mijn minpuntjes ben ik uitgekomen op drie sterren. Het duurde echt heel erg lang voordat ik door het midden heen kwam en ik had het gevoel dat als je het hele middenstuk gewoon weglaat, je evenveel mee krijgt van het verhaal. Aan het begin was de informatie heel fijn en duidelijk en aan het einde was de informatie snel en gehaast achter elkaar geplaatst, wat dus beter verspreidt had kunnen worden. Het idee en de verbeelding is echt veel belovend en ik hoop dat het vervolg een beter samenhangend verhaal wordt, want jazeker er komt een vervolg! Met dit open einde MOET je haast wel verder lezen. Ondanks de drie sterren, wil ik toch wel graag weten wat er nu verder gaat gebeuren en kijk ik daarom erg uit naar het vervolg.
Een voorbeeld uit het boek: