Zo benieuwd naar het volgende deel!
Sterren: ⭐⭐⭐⭐
De Aardedraken zijn bijna uitgestorven en alle hoop is gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.
Dit boek is geschreven vanuit diverse Point Of Views.
Eilika, een boerenmeisje die hunkert naar avontuur. Haar droom komt uit, nadat ze een drakenei heeft gevonden. Maar het is niet helemaal zoals ze had verwacht. Ze eindigt in een wel hele bijzondere groep en samen gaan ze op avontuur.
Solix, een heilige die zich ontfermt over Nepheda. Zijn geloof in zijn eigen kracht is zwak, maar hij heeft er alles voor over om Nepheda te redden.
Aster, iemand die nog niet veel voorstelt maar wel heel belangrijk is. Ze weet zelf alleen nog niet waarom. Ze ontmoet iemand die haar echter laat inzien dat ze belangrijker is dan ze had gedacht.
Lieve Claudia benaderde mij met de vraag of ik haar boek wilde lezen en dat wilde ik natuurlijk maar al te graag! En wat heb ik er van genoten.
Het was erg leuk om vanuit diverse POV's te op deze manier kwam je er achter wat iedereen zn bedoeling was en hoe ze over bepaalde dingen dachten. Je leest vanuit 5 POV's maar dit is heel makkelijk te volgen. Bovenaan het hoofdstuk staat sowieso de POV. En verder is het heel duidelijk geschreven waardoor er geen verwarring ontstaat of dat je even terug moest kijken vanuit wie je ook al weer las. De opbouw van het verhaal was ook erg fijn. De opstart was rustig en je leerde iedereen een beetje kennen. Het midden stuk wordt stukje bij beetje duidelijk en er wordt gewerkt naar een hoogtepunt. Hierdoor bleef je toch geïnteresseerd gedurende het hele boek. En het eindigt op een manier dat het is afgerondt maar dat het toch je interesse wekt voor het volgende deel.
De schrijfstijl is erg makkelijk en er staan niet al te lange zinnen in het boek. Hierdoor kan een heel breed spectrum aan lezers van dit boek genieten.
Elke keer kwam je ook weer iets nieuws tegen waardoor dit boek geheel onvoorspelbaar is. Dit leest heel prettig en zorgt er voor dat je het boek bijna niet weg kunt leggen. Het is een ontzettend leuk boek en ik ben heel benieuwd naar het volgende deel! Het eindigt met een open einde, maar niet met een cliffhanger. Op deze manier ben je toch benieuwd naar het volgende deel, maar blijf je niet met allemaal onbeantwoorde vragen achter.
Het was een boek met een goede opbouw en interessante wendingen. Je aandacht bleef het gehele boek aanwezig bij het verhaal en aan het einde is het verhaal voldoende afgerond, maar wil je toch wel graag aan het volgende deel beginnen.
"Mensen, zulke hebzuchtige wezens." - Gnoom
SPOILERS:
Persoonlijk vond ik Eilika net iets TE naïef waardoor ik af en toe echt iets had van "HALLO?!? Denk eens na" Maar ik ben wel heel benieuwd hoe zij verder wordt uitgewerkt in het volgende deel. Ik hoop dat ze dan iets minder naïef is en verder wordt uitgewerkt. Ook ben ik erg benieuwd naar Cieri haar verhaal, hier kreeg je kleine stukjes van mee. Maar ik wil meer!
Dit boek is geschreven vanuit diverse Point Of Views.
"Mensen, zulke hebzuchtige wezens." - Gnoom
SPOILERS: