Praktische gids met basis voor AI adoptie
Met "Werk hand in hand met AI" heeft Kim Pot een praktische gids geschreven voor teams en organisaties die (AI) willen adopteren in hun dagelijkse werkzaamheden. Ze introduceert het AI-Teamkompas, een vijfstappenplan dat helpt bij het ontwikkelen van een AI-strategie, het selecteren van de juiste tools en het creƫren van een AI-inclusieve cultuur.
Het boek slaagt erin om AI toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het AI-Teamkompas biedt een gestructureerde aanpak en geeft houvast bij het implementeren van AI binnen teams. De praktische tips, checklists en selectiecriteria voor AI-tools zijn direct toepasbaar en verhogen de bruikbaarheid van het boek. In de basis lijkt het kompas en de bijbehorende tooling op de instrumenten die we kennen uit elke IT-implementatie. Dat maakt het boek voor experts op dit gebied wat oppervlakkig.
"Werk hand in hand met AI" is een waardevol boek als je begint met AI in je team en weinig ervaring hebt met zulke implementaties. Het biedt een perspectief op de samenwerking tussen mens en technologie en geeft concrete handvatten om deze samenwerking succesvol vorm te geven. Lees mijn volledige recensie hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/recensie-werk-hand-in-hand-met-ai-kim-pot/