Advertentie

Met Afstamming is het eerste deel geboren in een thriller reeks met internationale allure.
Het beschrijft hoe een vader en zijn zoon staan aan de vooravond van de presidentsverkiezingen. De vader, John Browning, staat er goed voor en maakt een grote kans om president van Amerika te worden.
Zijn zoon Albert krijgt echter een schrift in handen die heel bepalend gaat zijn voor dit presidentschap.
Albert wil de inhoud van het schrift nader onderzoeken, maar hierbij wordt hij op de hielen gezeten door mensen die koste wat kost het schrift in handen willen krijgen. Hij wordt opgejaagd door deze mensen, weet niet wie te vertrouwen en komt meer en meer te weten over de geschiedenis van zijn familie.

In het boek wordt vanuit twee tijdlijnen geschreven; de paar dagen voor de presidentsverkiezingen en de geschiedenis van de familie van de Brownings. Het verschil in tijd wordt duidelijk doordat de geschiedenis cursief gedrukt.

Marcus beschrijft de omgeving en de situatie zo levendig, dat je echt het verhaal wordt ingetrokken. Soms wordt het echt te heftig of te luguber dat je even wilt stoppen, maar ondertussen wil je zo graag weten hoe het verder verloopt dat je wel weer snel verder móet lezen.

Met onverwachte wendingen en complottheorieën komt het boek tot een eind dat ik niet helemaal gehoopt(?)/verwacht had, stiekem daarmee toch een geweldig eind. Want je proeft dat hier het begin van een serie is begonnen. Hoe zich dit gaat vertalen in een volgend deel? Daar ben ik echt heel benieuwd naar!

Reacties op: Internationale allure

1
Afstamming - Marcus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker