Advertentie

Helen Fields houdt van jongs af aan al van acteren en zang. Uiteindelijk komt de rechtenstudie op haar pad en werkt ze de nodige jaren in het recht. Nadat haar tweede kind is geboren stopt ze daarmee en werkt ze samen met haar man in een filmproductiebedrijf als script schrijver en producent.

Nadat ze met het schrijven van twee fantasy boeken test of ze genoeg schrijvers kwaliteiten heeft, krijgt ze de smaak te pakken.

Perfecte resten is het eerste deel in de Callanagh serie. In het Engels komt deel 6 er al aan. In het Nederlands is dus nu net het eerste deel uitgebracht.

Luc Callanach, vertrokken uit Frankrijk en bij Interpol, begint zijn eerste dag meteen goed door vol te duiken in een gruwelijke moordzaak. Op een afgelegen plek in de mooie Schotse hooglanden staat een hutje in brand en blijkt daar een vrouw ook aan een gruwelijk einde te zijn gekomen. Met de schaarse bewijzen en getuigenissen moet Luc en zijn nieuwe team flink aan het werk om de moordenaar te vinden. Zeker als niet veel later een tweede vrouw wordt ontvoerd en het om dezelfde dader lijkt te gaan wordt ze het vuur aan de schenen gelegd. Luc moet zich bewijzen, want hoe kan een wildvreemde vanuit Interpol eigenlijk zijn aangenomen, nadat er genoeg kandidaten binnen de werkkring waren voor diezelfde functie?
Na een wat stroeve start vind hij in Ava Turner toch een bondgenoot in elkaar.
Ze helpen elkaar met ieder hun eigen zaak.

Vanaf het begin af aan weet je als lezer al wie de dader zit en veel meer details van de ontvoeringen en moorden.

De frustratie van de politie als het onderzoek moeizaam verloopt is zo voelbaar, dat je de neiging krijgt om te vertellen hoe het zit....maar aangezien dat niet kan wil je alsmaar verder lezen.

‘Onmiddellijk heerste er een paradijselijke stilte, zowel buiten als in zijn hoofd. De stemmen verstomden. Het steeds donkerder wordende blauw van de lucht verzwolg hem.’

In spanning een goed opgebouwd verhaal en de karakters worden goed omschreven, zodat je je in kan leven in hun gedachtengang.

Dit boek wordt genoemd voor fans van Mo Hayder, MJ Arlidge en Samuel Björk. Een verslavend eerste deel van een serie.
Helaas....
Het klopt, hier wil je meer van lezen. Geef me tijd, want de komende delen van deze serie kan ik ook al toevoegen aan mijn boeken wensenlijst!

Reacties op: Helaas....

154
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker