Advertentie

Het huis met de spiegels is een roman waarin je je voor even kan wanen in de hoogzomerse Italiaanse sferen. Het boek heeft een prachtige cover en geeft je al meteen die zomerse vibe.

De prachtige villa in Positano is de plek waar Milena zich echt thuis voelt: het huis met de spiegels. Maar dit huis, waarin ze is opgegroeid, lijkt dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar lieve grootvader liever niet over praat. Toen Milena nog jong was heeft haar oma hun verlaten, waarom ze dat gedaan heeft is een groot raadsel. Haar opa, die langzaam achteruit gaat en dementerende is, wil hier niks over kwijt. Als er ook nog eens een lichaam gevonden wordt in de tuin gaat Milena op onderzoek uit. Wat is er destijds met haar oma gebeurd, waarom heeft ze haar lieve opa zo plotseling verlaten? En wie is er gevonden in de tuin?!

Naarmate de zoektocht naar Milena's familiegeschiedenis vordert krijg je steeds meer informatie over het mysterie dat zich afspeelt in het huis met de spiegels. Het perspectief van Milena (het heden) wordt afgewisseld met die van de jonge Eva, haar 'verloren' oma (het verleden). We lezen over de liefdesgeschiedenis van Milena's opa & oma, en de ambities van beide jonge vrouwen, de vrouwen lijken meer op elkaar te lijken dan op het eerste gezicht lijkt. Helaas blijven de karakters van Milena & Eva een beetje op de vlakte, waardoor je als lezer minder goed met ze meeleeft dan wellicht de bedoeling is. Hierdoor werd ik niet helemaal meegezogen in het verhaal zoals ik hoopte, en blijft het verhaal een beetje ‘doorsluimeren’.

Maar de vondst van het lichaam in de tuin geeft de roman een mysterieus randje, en maakt dat je door wilt lezen om te zien hoe het eindigt en om erachter te komen wat er precies is gebeurt. Daarnaast weet Caboni Italië op zijn best neer te zetten: de zoete geuren van de fruitige bloemen, de prachtige citroenbomen in volle glorie & de hemelsblauwe lucht weet ze mooi & sfeervol te omschrijven. Dit boek zal je een heerlijk vakantiegevoel geven!

Op zoek naar een luchtig geschreven verhaal over familiegeheimen, verloren liefdes en een vleugje mysterie? Dan is deze roman voor jou de juiste zomer-read!

Reacties op: (V)luchtig Italiaans zomers verhaal

43
Het huis met de spiegels - Cristina Caboni
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners