Heerlijke slowburn rivals to lovers!

Ik heb enorm genoten van Tussen de Regels van Katie Holt. Het is een heerlijke romance met herkenbare personages die je meenemen in allerlei ingewikkelde, maar o zo herkenbare emoties. Geen enkel moment tijdens het lezen heb ik me verveeld en ik zou dit boek dan ook absoluut aanraden aan iedere liefhebber van het genre!

In Tussen de Regels laat Rosie alles achter om in New York te gaan studeren en haar droom om schrijver te worden waar te maken. Dat plan wordt al snel ingewikkelder door Aiden, een (knappe) schrijver die samen met haar een vak volgt. Ze lijken elkaar totaal niet te kunnen uitstaan, wat zelfs tijdens de lessen merkbaar is. Als reactie daarop krijgen ze van hun professor de opdracht om samen een verhaal te schrijven waarin hun verschillende genres worden gecombineerd. Met veel tegenzin gaan ze aan de slag, maar gaandeweg verwerken ze steeds meer stukjes van zichzelf in hun gezamenlijke verhaal…

Wat dit boek voor mij zo sterk maakt, is de heerlijke spanning tussen Rosie en Aiden, die heel goed wordt opgebouwd. Maar nog meer waardeerde ik de herkenbaarheid en kwetsbaarheid van de personages. Ze voelen echt als mensen van vlees en bloed: niemand is perfect, en dat maakt het des te overtuigender.

Het verhaal wordt volledig verteld vanuit Rosie’s perspectief. Hoewel ik het ook fijn had gevonden om een paar hoofdstukken vanuit Aidens blik te lezen, zorgt de auteur er toch voor dat je als lezer een kijkje krijgt in zijn gedachten. Dit gebeurt vooral via de fragmenten uit het verhaal dat Rosie en Aiden samen schrijven, waarin ook Aidens stukken terugkomen. Hierdoor krijg je kleine inzichten in zijn denkwereld, wat hem extra diepgang geeft en waardoor ik me emotioneel meer met hem verbonden voelde.

Als je houdt van een goed geschreven rivals-to-lovers romance met een heerlijke slow burn, dan is dit boek echt iets voor jou. De schrijfstijl is meeslepend en emotioneel, waardoor je je gemakkelijk kunt identificeren met de personages en helemaal wordt meegezogen in hun verhaal.

Bedankt Zomer & Keuning voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Febe - Febe Flips Pages

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.