Goede thriller!
Zij was het is een psychologische thriller die mij positief heeft verrast. Het boek had me meteen in zijn greep, en ik had de hele tijd moeite om het weg te leggen.
In Zij was het nodigt Poppy Greer vier “vriendinnen” uit haar verleden uit voor haar vrijgezellenfeest op een privé-eiland. Ze hebben Poppy al tien jaar niet meer gesproken, maar de vier vriendinnen slaan een gratis vakantie niet af. Zo belanden ze met z’n vijven op een afgelegen eiland, waar ze geleidelijk worden geconfronteerd met het verleden en elkaars geheimen.
Het boek is vlot geschreven en wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Daardoor leer je de personages beter kennen, maar ben je soms ook net zo verward over de gebeurtenissen als de personages zelf. Dit houdt de spanning erin en maakt dat je wilt blijven doorlezen om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is.
Het verhaal bevat donkere thema’s, die naar mijn gevoel op een goede manier zijn verwerkt. De personages en hun daden worden niet verheerlijkt of verbloemd, wat ervoor zorgt dat de emoties die je als lezer voor hen voelt extra sterk binnenkomen.
Als je op zoek bent naar een thriller die je wakker houdt en die je moeilijk kunt wegleggen, dan is dit een ideaal boek voor jou!
Dankjewel Uitgeverij de Fontein voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.