Toxic recensie

Fennavdb 23 januari 2024
"Toxic" van Mel Wallis de Vries is een spannend boek over vriendschap en problemen onder jongeren. Het gaat over hoe vrienden soms niet zo aardig kunnen zijn en hoe dat invloed heeft op hun leven. Het is een boek dat goed past bij wat jongeren in de vierde klas meemaken.

Het belangrijkste thema in het boek is dat vrienden soms gemeen kunnen zijn en dat dit moeilijk is voor jongeren. Het lijkt op situaties die veel mensen van die leeftijd meemaken, waardoor het herkenbaar is.

In het boek zie je dat jaloezie, rivaliteit en de wens om erbij te horen belangrijke dingen zijn die de personages aandrijven. Dit maakt het verhaal boeiend en zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het afloopt.

De personages in het boek zijn goed beschreven. Sommige personen blijven hetzelfde gedurende het verhaal, terwijl anderen veranderen. Hierdoor wordt het verhaal interessant om te volgen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van één van de personages. Hierdoor voel je goed mee met wat zij meemaken. Het maakt het verhaal emotioneel en interessant.

Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd en op plekken die jongeren kennen, zoals school. Dit maakt het makkelijk om je voor te stellen en maakt het verhaal realistisch.

Mel Wallis de Vries schrijft op een makkelijke en toegankelijke manier. Ze gebruikt levendige beschrijvingen en gesprekken tussen de personages om het verhaal spannend te maken.

Wat ik leuk vind aan de schrijfster is dat ze veel weet over wat jongeren bezighoudt. Ze schrijft vaak voor jongeren, en dat merk je aan hoe goed ze hun wereld begrijpt.

In het kort is "Toxic" een boek dat over echte dingen gaat die jongeren meemaken, en het is spannend geschreven. Het is een aanrader als je houdt van boeken over vriendschap en problemen op school. Mijn mening is positief, omdat ik het boek boeiend en herkenbaar vond. Het maakte me nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan.