Bijzondere vriendschap door een wens tussen een nerd en een tiener
Een hedendaagse roman van deze auteur die tot nu toe enkel historische romans heeft geschreven.
Afgelopen oktober had ik het geluk om Heather Morris te ontmoeten tijdens een boekbloggers event. Hier vertelde ze niet alleen over haar reeds verschenen boeken maar ook over De wens. Dat dit haar eerste boek was die in het heden speelde en dat dit een verhaal was wat al twintig jaar in haar had gegroeid en gerijpt.
Het verhaal draait om de 15 jarige Jesse, een tienermeisje met een bijzondere vorm van kanker en Alex een 29-jarige software programmeur. Alex moet van zijn baas namens de stichting Vervul een Wens de wens van Jesse gaan laten uitkomen. In het begin is er enige verwarring over wat Jesse nu precies wil en Alex denkt dat het hem niet lukt.
De vrienden van Jesse: Amy, Luke en Ryan spelen ook een grote rol, deze drie tieners liggen op dezelfde afdeling als Jesse. In tegenstelling tot Jesse worden zij wel beter. Jesse ondergaat een beenmergtransplantatie van haar jongere broertje Sam.
Ondertussen is Alex druk bezig met de diverse software van zijn werkgever om de ingewikkelde wens van Jesse uit te laten komen. Hij wordt helaas tegengewerkt op diverse fronten, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Maar het feit dat Jesse ongeneeslijk ziek is geeft Alex vleugels en hij zal koste wat kost de wens laten lukken. Gelukkig heeft hij fijne collega’s die voor hem klaar staan, iets wat Alex bijna niet kan bevatten gezien zijn voorgeschiedenis.
Jesse heeft Alex nodig maar Alex heeft andersom Jesse ook nodig. Samen en met de hulp die ze krijgen Door elkaar worden ze beter en door Jesse blijkt Alex zich open te kunnen stellen voor anderen, iets wat hij door zijn jeugd niet echt geleerd heeft.
C = 7 | A = 7 | W = 7 | P = 6 | I = 7 | L = 7 | E = 9 | Score 7,14 = 4 sterren