Advertentie

Winterwater van deze auteur las ik al eerder, wat ik een geweldig boek vind. Daarom was ik helemaal blij en nieuwsgierig naar Het leven is een circus dat deze week uitkwam. Winterwater vertelt het verhaal van Lexje, opgroeiend in Friesland. Franse vader (minder betrokken bij het gezin), strenggelovige moeder en twee oudere broers. Lexje wordt niet gezien en niet begrepen binnen het gezin. Moeder is niet lief voor hem en zijn broers al helemaal niet. En....God ziet alles.
Worstelend groeit Lex op. Hij struikelt, valt, staat weer op en worstelt verder. De aandacht en liefde die hij wel ontvangt, komen van zijn pake en beppe.

In Het leven is een circus volgen we het volwassen leven van Lex (inmiddels 42). Na vele ups en downs (die niet verteld worden, maar je tussen de regels leest) heeft Lex zijn draai in het leven gevonden. In de prachtige columns waaruit dit boek bestaat, verweeft Lex een stukje verleden met zijn huidige leven. Lex Paleaux weet je op indrukwekkende wijze je te raken, tot een traan en een lach!

Reacties op: Het leven is een circus......

2
Het leven is een circus - Lex Paleaux
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners