Gezocht: CEO

Het verhaal gaat over Fay, ze is 22 jaar oud en woont bij haar ouders in een dorp, werkt bij haar ouders in het tuincentrum met bloemenkwekerij en schrijft feelgoodboeken in haar vrije tijd. Maar wanneer de uitgever een nieuw boek wil uitbrengen, loopt ze vast door een writer’s block. Fay en haar vriendinnen zijn het er over eens, ze moet uit haar comfort zone stappen. En daarvoor moet Fay inspiratie op doen bij een kantoor, zodat ze een steamy kantoorromance kan schrijven.
Ze mag de CEO interviewen van een groot bedrijf, alleen blijkt deze man in de zestig te zijn. Ze laat haar steamy boekidee meteen varen, alleen heeft het lot andere plannen. Want Fay wordt per ongeluk aangenomen als receptioniste. Nu kan ze alle ins en outs van het kantoorleven zelf ervaren. Ook gaat ze op zichzelf wonen en de grote stad ontdekken. En de spice komt toch, want Desmond is de jonge en knappe vervangende directeur. Alles wat Fay zocht voor inspiratie voor haar boek, staat voor haar neus.

Een verhaal met een grumpy CEO die tien jaar ouder is? Sign me up.
Dit boek is een heerlijke office romance met humor en spice. Het verhaal lees je vanuit de perspectieven van Fay en Desmond. Omdat het helemaal vanuit ik-perspectief geschreven is kun je de emoties, gevoelens en gedachtes van de personages goed begrijpen en bouw je ook sneller een band met ze op. De schrijfstijl van Nicole Schelling is levendig en realistisch. Ook kun je in dit boek genoeg humor vinden, maar er zit ook diepgang in het verhaal. Door de korte hoofdstukken en vlotte manier van schrijven vlieg je makkelijk door het verhaal heen. Fay is een leuk en kleurrijk personage met een verslaving voor appellolly’s. Ze zou zo een vriendin van je kunnen worden. Het leuke is ook dat ze over boekenonderwerpen met haar vriendinnen praat, zoals verschillende tropes. Alle personages in het boek zijn leuk en ik kijk uit naar de volgende boeken in deze serie!

Wat ik een leuke toevoeging aan het boek vind, is dat Fay een boek schrijft en deze stukken lees je ook. Dus je leest eigenlijk twee verhalen.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!