Fateless

Het verhaal gaat over Sparrow, zij is zeventien jaar oud en is trouw aan het Dievengilde. Haar woonplaats Kovass is stoffig, heet en vol met zand, maar Sparrow weet zich staande te houden. Vahn staat bovenaan het Dievengilde en heeft Sparrow opgevoed. Wanneer Sparrow op een gevaarlijke en geheimen missie wordt gestuurd, begint de chaos. Ze moet een voorwerp van de Doodloze Koning stelen en deze naar haar leiders brengen. Wat zij niet weet is dat dit het begin van iets groots, magisch en engs is.

Een verhaal met mysteries, magie en spanning! Ik vind het geweldig.

‘Fateless’ is het eerste deel van de spannende fantasy trilogie. Het is Young Adult boek van hoger niveau, zowel de verhaallijn als het taalgebruik is volwassen.

De hoofdstukken zijn vrij lang, maar ik vond het niet storend in dit boek. De lange hoofdstukken werden vol gestopt met spannende momenten, waardoor het leestempo vlot bleef. Aan de wereldopbouw en de geschiedenis daarvan is veel aandacht besteed en dit wordt op een interessante manier tijdens het verhaal verteld. De wereld wordt levendig en gedetaillerd beschreven door de auteur en lijkt op Assassin’s Creed en Prince of Persia.

Hoewel Sparrow altijd heeft geleert om niemand te vertrouwen en altijd zelf op pad te gaan, krijgt ze nu onverwachte bondgenoten tijdens haar avontuur. Ze heeft moeite met zich open te stellen en hun te vertrouwen. Sparrow is een leuk en realistisch personage, ze worstelt met haar gevoel en het feit dat zij de ‘Lotloze’ is. Ze is dapper en heeft tijdens het verhaal belangrijke leermomenten. De emotionele worsteling die Sparrow doormaakt geeft het verhaal meer diepgang.
Raithe komt stug en gereserveerd over, terwijl Halek een komisch personage is. Beide personages brengen balans en leven in het verhaal rondom Sparrow.

Het verhaal is geschreven vanuit Sparrow (ik-perspectief) wat ik een grote meerwaarde voor het verhaal vind. Tijdens het lezen wordt voor de lezer duidelijk wat zij ziet, voelt en doormaakt. De balans tussen vertellen, dialogen en spanning is ontzettend goed in dit boek.

Ik kijk uit naar de andere delen!

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez