Advertentie

Het 1ste deel 'Il Circolo' heb ik bij het begin van dit jaar gelezen en dus was ik aan het wachten tot het vervolg zou verschijnen. Na bijna 10 maanden is het niet evident om de draad weer op te pakken, vooral omdat we hier te maken hebben met een sterk psychologisch verhaal. Ik vond het dan schitterend dat in het 1ste hoofdstuk in vogelvlucht de personages en gebeurtenissen van het 1ste boek worden herhaald. Op die manier ben je vlug weer mee en is het zelfs mogelijk om het boek te lezen als standalone.
Net als het 1ste deel vond ik 'Eligio' niet zo'n makkelijk verhaal en ook nu vind ik dit niet echt een thriller maar een spannend psychologisch verhaal. In dit boek draait het vooral om Lotte Vermeer en waar ik haar in 'Il Circolo' nogal naïef vond overkomen bij het begin, is ze nu een sterke dame die er niet voor terugdeinst om haar mannetje te staan. De maffia-toestanden zijn niet altijd makkelijk te volgen en eigenlijk is dit niet echt mijn geliefkoosd thema, maar toch heb ik het boek met veel spanning gelezen.
Het hoofdpersonage Lotte wordt verder uitgediept, de gebeurtenissen volgen in een razendsnel tempo. De cursieve tekst verduidelijkt dikwijls meer, alhoewel ik mij de 1ste keer afvroeg wat de bedoeling was. Ik was ook verrast om Letta terug te vinden, heb zelfs wat opzoekingswerk gedaan in het debuut van de auteur.
Ik vind het wel een verhaal dat je best aansluitend leest om alle details goed te begrijpen en ook nu heb ik de indruk dat het verhaal van Lotte niet uitverteld is ;-)

Reacties op: Geslaagd vervolg

48
Eligio - Marja Boomstra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners