Feel good roman die een gevoelige snaar raakt
Na Reisgenoten keek ik uit naar deel 2 van de Utrechtse School serie van Nathalie Windhorst. Zeker toen we plannen maakten voor een online boekbespreking was Nathalie bij aan wilde haken.
Het verhaal draait om Lola en Abel die in hetzelfde appartementencomplex wonen. Ze kennen elkaar van vroeger toen ze min of meer als broer en zus met elkaar opgroeiden. Lola en haar broer Melle verloren hun ouders. En de ouders van Abel vingen hen liefdevol op.
Melle woont en werkt in Spanje en als het niet goed met hem gaat, gaan Abel en Lola hem ophalen. Maar ja hoe vertellen ze hem dat ze gek zijn geworden op elkaar. Dat kan toch niet!?
Erg leuk dat de hoofdrolspelers Hazel en Friso uit Reisgenoten terugkeren in dit verhaal. En dat ook deze keer de muziek een grote rol speelt in het boek. Een playlist van de nummers die voorkomen in het boek is te beluisteren. En het geeft het boek voor mij extra glans.
De gevoelige snaar is het thema mentale gezondheid dat Nathalie op een mooie manier beschrijft. En wat fijn om gisteren van andere lezers te horen dat zij dit ook zeker konden waarderen.
Het boek leest heel fijn weg. De hoofdstukken switchen tussen Lola en Abel: tussen hun eigen werelden, die van hen samen en de dilemma’s waar ze (samen) mee moeten dealen.
Het was weer een fijn leesavontuur en een cadeautje om nieuwe muziek te leren kennen of fijne nummers weer te herontdekken.
Mijn favoriete zin:
Jelle Brandt Corstius zei eens in een interview dat een reis in je hoofd misschien wel de interessantste reis is die je kunt maken.
Op naar deel 3 Buurtgenoten en de afspraak staat dat we dan weer een boekbespreking doen
Mijn favoriete zin: