Professionele nabijheid
Michelle van Tongerloo volg ik al een tijd op LinkedIn. Indrukwekkend wat zij realiseert met enerzijds het hart op de juiste plek en anderzijds met de filosofie “professionele nabijheid”.
In dit boek laat Michelle zien hoe ons systeem op allerlei manieren niet of onvoldoende werkt juist voor de kwetsbare mensen uit onze samenleving.
Er staat er informatie in het boek over de werking van de zorg, de woningbouw, en over thuislozen en arbeidsmigranten.
De praktijkvoorbeelden vanuit haar werk als straatarts spreken boekdelen. Met gevoelens van schaamte, boosheid, verdriet las ik ze. En tegelijkertijd moedigt het aan om tegen de stroom in te gaan. Om als inwoners zelf aan de slag te gaan om het verschil te maken voor mensen die gezien en gehoord moeten worden: hen een luisterend oor te bieden en een helpende hand te bieden!
Dank Michelle voor dit boek!
Het maakt mijn persoonlijke missie dat iedereen een positief gezonder leven verdient nog tastbaarder.
Dank Michelle voor dit boek!