Een boek met de kracht van een stralende sterrenhemel

GerjoSchepers 28 mei 2025
Wat een fabelachtig mooi leesavontuur heb ik mogen beleven.

Sharon heeft me in dit boek diep weten te raken. Ze heeft de kracht van verhalen ontleed en me inzicht gegeven dat ze nog krachtiger zijn dan ik al dacht.

Het boek gaat in op de manier waarop verhalen (nog meer) van waarde zijn. De opbouw, de woordkeuze, de boodschap en betekenis en hoe je leeg naar ze luistert om er extra van te genieten en te leren. De praktische voorbeelden aan de hand van sprookjes, Griekse wijsheden, films en passages uit boeken, zorgen ervoor dat de “theorie” over het verstaan en vertellen van verhalen goed over- en binnenkomt.

Voor mij zat de kracht van het boek nog meer in het verhaal dat het mij - als ding - gaf. Heb met regelmaat gepauzeerd, de woorden en zinnen op me in laten werken, tranen voelen prikken en mijn hart voelen stromen.
En het is voor mij voelbaar dat Sharon haar ziel er in gelegd.

Om met Einstein af te sluiten: “if u want your children to be intelligent, read them fairy tales. If u want them to be more intelligent, read them more fairy tales”.

Meer recensies van GerjoSchepers