Wij samen

GittavanMil 20 maart 2025
Ik mocht dit boek lezen dankzij een win actie van Zin in feelgood. Het verhaal gaat over Lila. Ze is een schrijver van zelfhulpboeken en heeft het helemaal voor elkaar: een man (Dan), 2 tienerdochters en een groot huis. Maar als haar boek over het ideale huwelijk net 2 weken uit is, trekt Dan de stekker uit hun huwelijk. Sinds Lila's moeder is overleden komt Bill (de stiefvader van Lila) helpen met de opvoeding. Eerst tijdelijk, maar zo langzamerhand komen er steeds meer spullen in Lila's huis en ziet Bill het niet meer zitten om naar zijn eigen huis te gaan. Als Lila op een bepaald moment op het schoolplein staat te wachten om haar dochter op te halen ziet ze de vrouw waar Dan nu mee samenwoont en ze is zwanger! Terwijl Dan met haar geen derde kind wilde! Lila wil maar 1 ding: weg van het schoolplein en terug naar huis. Het huis waar lila in woont moet nodig opgeknapt worden, maar Lila heeft daar het geld niet voor. Eigenlijk moet Lila nodig aan een nieuw boek beginnen, ze heeft al tegen haar uitgever gezegd dat ze allang begonnen was, maar Lila heeft de inspiratie niet. Haar dochter Celie praat niet meer met Lila, omdat Lila erachter was gekomen dat Celie spijbelde van school. Als dan tot overmaat van ramp plotseling haar biologische vader Gene voor de deur staat, is de chaos compleet. Zeker als je weet dat de hond van het gezin Truant ook voor de nodige opschudding zorgt.
Jojo Moyes heeft met dit boek weer de spijker op zijn kop geslagen: je leeft mee met de strubbelingen van Lila over het huis, haar stiefvader, haar dochters en het feit dat ze een nieuw boek moet schrijven. Maar soms moest ik ook een brok wegslikken als je leest hoe erg ze haar moeder mist en dan weer leef je mee met Bill die de liefde van zijn leven mist. Of hoe er toch weer een nieuwe liefde in het leven van Lila komt. Ik vind dit boek echt een aanrader!

Meer recensies van GittavanMil