Terugkeer

GittavanMil 12 juni 2025
Ik mocht dit boek lezen dankzij uitgeverij Ambo/Anthos. Alex werkt als rechercheur in Amsterdam, maar is van origine een Limburger. Hij keert terug naar Limburg om te werken bij het cold case team. Maar eigenlijk loopt hij weg voor zijn eigen problemen, zijn partner waar hij mee samenwerkte is onder diensttijd vermoord. Alex komt voor een grote klus te staan, er zijn best veel cold cases. Hij neemt, nadat hij is aangesproken door een oud klasgenoot de verdwijningszaak op zich van Kelly, een alleenstaande moeder. Frings en Fatima, de collega's waar Alex mee samenwerkt en hij proberen precies te ontdekken wat er met Kelly is gebeurd. Door het goede speurwerk van hun alle drie komen ze de ontvoerder op het spoor..

Michael Berg heeft met dit boek, dat zich afspeelt in Limburg echt een bloedstollend verhaal geschreven. Het verhaal wordt afgewisseld met scènes uit het verleden en scènes in het heden. Dit vond ik in het begin een beetje verwarrend, maar je went er snel aan. Sommige stukken zijn echt gruwelijk geschreven, maar zonder die stukken zou het verhaal niet verteld kunnen worden. Wat ik alleen jammer vind, is dat voor mij het verhaal heel abrupt stopte. Ik heb wel even gekeken of ik niet toevallig pagina's miste, want daar leek het in eerste instantie op. Ik kan niet wachten op deel 2 en deel 3, helaas komen die pas volgend.

Meer recensies van GittavanMil