Al het blauw van de hemel - Melissa Da Costa

HannaBongaers 20 mei 2025
4 sterren

Dit boek is al een tijdje ongelofelijk populair, maar naar mijn mening is dat volledig terecht.

Dit boek gaat over Emile en Joanne. Emile krijgt de diagnose jong-alzheimer en wil zijn laatste dagen niet slijten in ziekenhuizen. Hij vertrekt daarom op reis en gaat op zoek naar een reisgenoot. Joanne meldt zich hiervoor aan. In het begin vond ik het niet makkelijk om een connectie te voelen met de personages, maar hoe meer je te weten komt over hun achtergrond en hoe dichter ze naar elkaar toegroeien, hoe makkelijker dat dat wordt. Op het einde heb ik zelfs een traantje weggepinkt.

Pluspunt: het boek heeft me ontzettend veel zin gegeven om naar de Pyreneeën te trekken om de prachtige landschappen en pittoreske dorpjes uit het boek zelf te gaan bewonderen.

Meer recensies van HannaBongaers