Elk personage nam me mee naar het volgende personage

Hanne Puype 24 mei 2025
Oroppa gaat over Salomé, een kunstenares die plots verdwijnt. Het gaat ook over haar zoon, Irad, die een café runt in Parijs waar de mensen die aan de rand van de samenleving leven samenkomen. Daar draait het boek vooral rond: mensen die worden uitgesloten door de samenleving en proberen te overleven. Over mensen die niet goed noch kwaad zijn, maar ergens daartussenin. Oroppa zit vol wervelende verhalen, humor, tragiek en het komt o zo mooi samen op het einde. Het was een plezier om te lezen.

Ik heb Safae ook ontmoet in rokko in Gent, zo’n lieve, intelligente, grappige vrouw!

Om de complexiteit en verwevenheid van alle personages te begrijpen, raad ik aan om ze op te schrijven.

Zoals Safae zei: ‘Elk personage nam me mee naar het volgende personage.’

Meer recensies van Hanne Puype