Aanrader!
Het hoofdpersonage in De vlucht vlucht naar Normandië. Ze heeft het gehad met de staat van de wereld en nadat haar moeder sterft heeft ze niemand meer om te blijven in Leuven. Terwijl ze daar een nieuw, rustig leven probeert op te bouwen, krijgen we als lezer haar verleden te weten. Ze streed voor een rechtvaardigere wereld, was een activist, was meerdere keren opgepakt, maar het heeft helemaal niets uitgehaald. Er wordt niets gedaan tegen de klimaatverandering. Niets tegen genocides. Alles blijft gewoon verder gaan. Wat heeft het dan nog voor nut?
In Normandië leert ze Hélène kennen die al snel veel voor haar begint te betekenen. Ze staart naar de koeien, fietst naar de bakker, neemt twee kippen en richt haar huis in. Elvis Peeters weet te beklemmen, weet sfeer te scheppen en duwt je met de neus op hoe het er met de wereld aan toe gaat.
"Welke details in het leven waren me nog ontgaan omdat ik er geen aandacht voor had?"