Fijn vervolg op het Zig Zag Meisje
Rookgordijn, het vervolg op Het Zigzag meisje. Niet perse mega spannend, wel weer mysterieus en in combinatie met de sfeer van de jaren 50 verassend en origineel.
Hoofdpersoon rechercheur Edgar Stevens leer je in dit deel wat beter kennen dan in het voorgaande deel en de vriendschap die hij heeft met Max gaat verder. De mannen werken samen maar zijn ook al lang bevriend en die combinatie zorgt soms voor wat ongemak in hun vriendschap.Het geeft het verhaal net wat meer diepgang dus is een fijne toevoeging aan de verhaallijn die goed uitgewerkt wordt maar geen moment langdradig wordt.
De zoektocht naar de twee kinderen wordt uitgebreid beschreven en je merkt dat het verhaal zich afspeelt in een andere tijd, de snelheid en technische snufjes van de tegenwoordige tijd zijn er niet maar ondanks het wat trage tempo neemt het verhaal me toch helemaal mee door de fijne schrijfstijl van de auteur.
Gewoon weer een fijn en meeslepend verhaal zonder heftige spanning maar met een boeiende verhaallijn, de sfeer van de jaren 50 en vriendschap!