Aanrader!

Hanneke van Berkel 29 januari 2026
Eindelijk weer een boek waar ik meteen helemaal in zat! De eerste twee delen van deze serie heb ik niet gelezen maar ga ik zeker nog wel doen. Op zich heb ik dat tijdens het lezen niet heel erg gemist dus dat is fijn!

Vlak voor Pasen wordt een succesvolle zakenvrouw dood aangetroffen in haar hotelsuite in Åre. Ze is bruut vermoord. Daniel Lindskog en Hanna Ahlander worden op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt banden te hebben met het ooit beroemde maar nu vervallen berghotel in Storlien. Maar Daniel en Hanna hebben veel aan hun hoofd. Daniel is begonnen met therapie om zijn woede onder controle te krijgen, terwijl Hanna wanhopig probeert haar emoties de baas te blijven. Samen gaan ze een onderzoek in vol wendingen en pijnlijke jeugdherinneringen.

Wat ik zo fijn vond aan dit boek is dat de hoofdpersonen zo goed uitgewerkt worden waardoor je ze echt goed leert kennen en je meegenomen wordt in hun verleden en heden. Daniel en Hannah zijn beide interessante personages. Ze hebben een goeie klik met elkaar, beide met hun eigen zorgen op zowel werk als privé gebied maar ook de rest van het kleine team wordt door korte stukjes uitgelicht. De omgeving waar het verhaal zich afspeelt zag ik door de beeldende schrijfstijl helemaal voor me. Het verhaal is niet snel maar juist daardoor boeiend want het wordt heel uitgebreid uitgewerkt maar niet op een saaie of langdradige manier. Uiteindelijk was de ontknoping toch een verassing voor mij en vond ik het gewoon jammer dat het boek uit was!

Genoten van deze Scandinavische thriller en ik ga ook zeker de serie kijken die te zien is op Netflix!

Meer recensies van Hanneke van Berkel