Spannend verhaal!

Hanneke van Berkel 29 januari 2026
Al meerdere boeken gelezen van Martine Kamphuis maar nog niet eerder een boek uit de Wynona Post serie. De Leugenaar is deel vijf maar ik denk prima los te lezen. Een spannend verhaal wat onder de huid kruipt.

Wanneer Sylvia ontdekt dat haar man vreemdgaat, klopt ze aan bij psychologe Wynona Post, die haar jaren geleden behandeld heeft. WP werkt inmiddels in een tbs-kliniek en daar hoort Sylvia natuurlijk niet thuis. Toch bedenkt ze een manier om haar te helpen. Als Sylvia en WP samen de draad van de therapie oppakken, gebeurt er iets vreselijks: Sylvia’s dochtertje verdwijnt spoorloos en haar man liegt over zijn alibi. Verbergt hij meer dan alleen een buitenechtelijke affaire? WP gaat op zoek naar de waarheid, maar wordt geconfronteerd met haar eigen verleden… en met de dood.

Je volgt de twee hoofdpersonen, Wynona (WP) en Sylvia. Hulpverlener en patiënt die elkaar al kennen vanuit het verleden maar nu door toenadering van Sylvia weer met elkaar in contact komen.
Het tempo zit er direct goed in door de korte hoofdstukken die afgewisseld worden tussen WP en Sylvia. Door middel van de therapie sessies die Sylvia bij WP ondergaat krijg je een goed beeld van zowel Sylvia als WP. Dat Sylvia een complex persoon is wordt al snel duidelijk maar ook WP draagt dingen met zich mee die lastig en complex zijn. Daar zal ik nu niets over verklappen want dat is zonde maar het maakte het verhaal voor mij wel interessanter!

De verschillende therapieën worden goed beschreven en zijn absoluut interessant en sowieso vond ik de omgeving waarin het verhaal zich grotendeels afspeelt namelijk de TBS kliniek wel net een tikje extra spanning geven als gaat het verhaal daar verder niet over. Aan het einde komt er een flinke dosis spanning aan te pas en zit het plot absoluut goed in elkaar!

Meer recensies van Hanneke van Berkel