Meeslepende en boeiende historische roman!

HeavenLeighBooks 23 januari 2025
“De erfenis op het eiland” is een meeslepende en boeiende historische roman, die je van begin tot het einde in zijn greep heeft. Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven, die van Ellie in het heden en die Patience in het verleden, beginnende rond de tijd van de tweede wereld oorlog. Ellie erft een huis op een afgelegen eiland voor de kust van Cornwall. Ze kent de vorige eigenaresse Patience Ellis helemaal niet, dus waarom zou juist zij dit huis erven? Wanneer ze bij het huis aankomt, voelt het toch allemaal wel vreemd vertrouwd aan en komen er bepaalde herinneringen naar boven. Ellie duikt de geschiedenis in en langzaamaan vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek en ontdekt Ellie de waarheid van haar familiegeschiedenis.

Na een jaar zou Ellie het huis mogen verkopen, maar je merkt al vrij snel dat ze een speciale band heeft met dit huis en deze fijne plek. Het eiland en de huis komen voor je ogen tot leven door de mooie en gedetailleerde beschrijvingen. De bewoners van het eiland nemen haar direct op in de gemeenschap en helpen haar waar ze kunnen. Aan de hand van een gevonden stapel brieven komt Ellie meer te weten over Patience en wat zich in het verleden afgespeeld heeft. Je leest over de romance tussen Patience en de aangespoelde soldaat Dutch die haar ouders opgevangen hebben. Je komt meer te weten over bepaalde geheimen die ook zeker de toekomstige generaties nog zullen beïnvloeden.

De schrijfstijl van Rebecca Alexander is ontroerend, hartverwarmend, meeslepend, vermakelijk en intrigerend. De personages zijn allemaal goed en levendig uitgewerkt en je voelt als lezer erg met ze mee. Iedereen is op zijn of haar plek in dit verhaal en alles staat mooi in verbinding met elkaar. Stoppen met lezen is nadat je begonnen bent geen optie meer, je moet weten hoe dit alles voor Ellie gaat aflopen. Het is het eerste deel van een serie, maar in dit deel is alles wel mooi afgerond, wat ik zelf altijd erg fijn vind. Je blijft niet met vragen zitten die pas in de vervolgdelen beantwoord gaan worden. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!

Meer recensies van HeavenLeighBooks