De verhalen van Winnie de Poeh zijn tijdloos..

“Winnie de Poeh en het feestje” is een nieuw verhaal geïnspireerd door het werk van A.A. Milne. Het verhaal is geschreven door Jeanne Willis en Mark Burgerss maakte er hele toffe illustraties bij. De verhalen van Winnie de Poeh zijn ontzettend populair en al een feestje op zich. In dit verhaaltje is Konijn jarig en moeten alle gasten van zijn feestje een naamkaartje dragen. Maar spellen is nog niet zo eenvoudig. Poeh maakt er een potje van en uiteindelijk staat er Boeh Peer op zijn kaartje, hij wint geen prijs met het woordendictee. Gelukkig is spellen niet het belangrijkste in de wereld en na wat grapjes, mag ook iedereen met een spelfout aanschuiven bij het feestje en genieten van de heerlijke taart.

Voor in het boekje staat een pagina met alle personages die in het nieuwe verhaal voorbij komen. Gevolgd door het verhaaltje “Teddy Beer” uit “toen we nog klein waren” van A.A. Milne, een mooi op rijm geschreven verhaaltje uit één van de oudere boeken. Het heeft wel iets nostalgisch dat dit verhaaltje is toegevoegd aan dit nieuwe boek, zou blijft oud en nieuw met elkaar verweven. Je merkt ook echt wel dat dit niet de originele Winnie de Poeh verhalen zijn, zowel aan de tekst als aan de illustraties. Het lijkt erop maar het is toch net even anders. Het is meer van deze tijd, veel hipper, zeker wel grappig, maar de humor is ook niet die trage en droge humor uit in de oude verhalen. Wel enorm leuk dat de kinderen van deze generatie, nu ook nog kunnen genieten van de tijdloze verhalen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Deze verhalen gaan gewoon nooit vervelen en blijven altijd fijn.

“Winnie de Poeh en het feestje” is ook een verhaaltje op rijm geschreven, wat altijd heel erg fijn is met voorlezen. Al had ik heel soms een beetje het idee dat de zinnen niet helemaal vlot en soepel weg lazen. Je ziet en leest dat de vriendjes een gezellige tijd beleven met elkaar en dat is toch uiteindelijk het allerbelangrijkste en waar alles om draait: PLEZIER. “Winnie de Poeh en het feestje” is een tof verhaaltje, tijdloos en leuk!

Meer recensies van HeavenLeighBooks