Advertentie

Servaas Bingé is (sport)arts, heeft een bloeiende praktijk als huisdokter en is hoofdarts van een wielerploeg Lotto Soudal. In 2017 bracht hij zijn eerste boek uit, Nooit meer naar de dokter, De lijst is zijn tweede. Zijn derde verscheen dit jaar, 16:8 met intermittent fasting naar een gezonder gewicht. Binnenkort verschijnt zijn vierde, Immuun Blijf gezond, bewaak je weerstand. Boeken over voeding en een gezond en beweeglijk (als in sportief) leven dus.
Grieks arts en grondlegger van de geneeskunde Hippocrates wist het in de vijfde eeuw v. Chr. al te vertellen: Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. Deze stelling valt de laatste jaren niet in dovemansoren. Vele artsen, onderzoekers en voedingsdeskundigen treden deze stelling ondertussen bij en is er al heel wat onderzoek naar verricht ook. En zo langzamerhand begint het door te dringen tot de grotere lagen van de bevolking, 'De preventieve arts laat een patiënt zijn eigen verhaal in handen nemen' zeg Servaas Bingé.
In dit boek geeft hij een praktische lijst mee wat je in de eerste fase nog wel kan eten en wat niet. Zo kan je daarna de verschillende voedingsmiddelen een voor een terug introduceren en ontdekken aan welke je gevoelig bent. Zijn doel is dat je je uiteindelijk gezonder gaat eten en je energieker gaat voelen. Hij geeft ook een shoppinglijstje mee en recepten voor een tiendaagse menu mocht je dit willen.
Het is niet alleen een praktisch boek, in het vijfde hoofdstuk besteedt hij aandacht aan de onderliggende processen van het lichaam en dit zonder al te wetenschappelijk te zijn.
De lijst is een boeiend boek, gemakkelijk te lezen en absoluut een aanrader.

Reacties op: "Laat voedsel uw medicatie zijn"

8
De lijst - Servaas Bingé
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners