Een prachtig verhaal over keuzes in verboden liefde
Namens Dutch Venture Publishing mocht ik Bescherm me van Lizzie van den Ham mogen lezen.
Wat een prachtig verhaal.
Het verhaal neemt je mee in het leven Rosalie. Zij heeft stage gelopen op een school als lerares Duits waar ze een bijzondere leerling had Eldar.
Eldar is een jongen van Turkse afkomst met een moeilijke jeugd. Hij heeft een zwak voor juf "roos". Daar waar de meeste leraren niks met hem kunnen beginnen is hij bij haar als was in haar handen.
Ze kan met hem lezen en schrijven.
Er ontstaat een broeierige spanning tussen hun maar van een relatie mag geen sprake zijn.
Wanneer ze jaren later in de nacht in de stad loopt en lastig gevallen dreigt te worden door een groep ongure jongens is het Eldar die haar te hulp schiet. Is dit toeval of is hier iets anders aan de hand.
Ze blijven na dit voorval contact houden. Zou er dan toch iets kunnen opbloeien tussen hun.
Dit boek is een deel uit de Thorbecke-college serie maar prima los te lezen.
Linda weet een mooi verhaal neer te zetten waarin thema's als ontluikende liefde, verschil in culturen maar ook thema's die worden opgelegd door de maatschappij. Het leest vlot weg en de tijdssprongen looen vloeiend in elkaar over.
Wat ik mooi vind is dat waar je ook geboren wordt wn welk pad je bewandeld je altijd recht heb op respect hulp en liefde.
Dat komt in dit verhaal mooi naar voren. Ze voelt de twee strijd in de keuzes die gemaakt moeten worden.
De hoofdpersonen in Bescherm mij zijn mooi omschreven en hebben allebei een eigen karkter mee gekregen.
Ook de omgeving is mooi opschreven.
Als je het verhaal leest lijkt het op sommige momenten alsof je zelf in het verhaal loopt. Knap gedaan.
Mijn nieuwschierigheid is gewekt en ik ben dan ook benieuwd naar de andere verhalen in deze serie!