Heel aansprekend
Fijne schrijfstijl. Leest lekker, ook snel. Personages heel aansprekend, ook de combi met de klasgenoten. Een boek dat me raakt. Heel goed dat dit boek ziekte en de rol hiervan op het leven van een jong meisje centraal stelt. Het gaat hier om een specifieke ziekte en daarbij krijg je ook informatie over de ziekte en behandeling zelf. Toch is de kern hoe je als patiente met je ziekte omgaat en maakt de ziekte voor het verhaal niet uit. Ik vind het leuk hoe de vriendin alleen maar Engels kan, een vriend een enorme clown is en hoe ze samen optrekken. Ook dat het voor ouders soms moeilijk is om te kiezen in situaties. Zo vonden de ouders het moeilijk om in te stemmen met de plaatsing voor een sonde. Voor ouders zeker herkenbaar. Een verhaal met een lach en een traan. Ook een boek dat extra aandacht verdient. Mooie cover. Opbouw prima, verhaal zit goed in elkaar. Personages heel goed, ook herkenbaar hoe helpend het is om te zijn als Steven en de vrolijke verpleegkundige.
Aansprekend en goed geschreven verhaal over een meisje met een ziekte, een meisje dat gewoon groter wil worden.